Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας, αλλά και για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης σας μέσα στην ιστοσελίδα μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και για Analytics.
Το χωριό Μάλεμε βρίσκεται 17 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, στον κεντρικό δρόμο προς το Καστέλι Κισσάμου, ένα παραθαλάσσιο χωριό με 700 μόνιμους κατοίκους.
Υπήρξε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στο νησί, λόγω του στρατιωτικού αεροδρομίου, το οποίο ήταν ο πρώτος στόχος των Γερμανών αλεξιπτωτιστών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Μάλεμε, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να επισκεφθείτε το Γερμανικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο που δημιουργήθηκε για τους 4500 Γερμανούς που έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα τελευταία χρόνια, το Μάλεμε έχει τουριστική ανάπτυξη λόγω της εγγύτητάς του στον Πλατανιά, ο οποίος είναι γνωστός τουριστικός προορισμός.
Το χωριό έχει συχνά συγκοινωνιακές συνδέσεις με τα τοπικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά – για την εξυπηρέτηση των ντόπιων και των τουριστών που διαμένουν στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της δυτικής Κρήτης, είναι το νεκροταφείο του Μάλεμε.Το Μάλεμε ήταν η πρώτη περιοχή που θέλησαν να καταλάβουν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω του αεροδρομίου που υπήρχε εκεί.
Η μάχη της 20ης Μαρτίου είναι γνωστή ως η Μάχη της Κρήτης, μια ημερομηνία κατά την οποία το νησί της Κρήτης κατέληξε στα χέρια των Γερμανών. στο σημείο αυτό όπου έγινε η μάχη, το Γερμανικό Υπουργείο Πολιτισμού έχει χτίσει ένα γερμανικό νεκροταφείο για να τιμήσει τους Γερμανούς που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά τη διάρκεια του 1941-1945.